Nedokončana nova promenada

Čeprav so načrtovana dela na Lentu tik pred zaključkom, se ljudje po novi dravski promenadi že množično sprehajajo. Tako še ni znano, kdaj bodo uradno predali v uporabo celoten Lent.

Osnovna pogodbena vrednost projekta je 7,6 milijona evrov, zaradi nepredvidenih del so sklenili še aneks za 400.000 evrov.

Čeprav se v javnosti trdi, da projekt ni bil v celoti izveden, na občini poudarjajo, da so izpolnili vse načrtovane aktivnosti v okviru projekta. Specifična dela, ki vključujejo novo ureditev območja imenovanega “Benetke” in okoli Vodnega stolpa ter izgradnjo kamnitih stopničastih teras na treh lokacijah proti reki, niso bila zajeta v razpisu, zato še niso bila izvedena. V naslednjem koraku nameravajo pristopiti k urejanju stopničastih teras pri kopališču Pristan in pred Hišo Stare trte. Za to fazo projekta ocenjujejo, da bodo potrebovali približno 900.000 evrov.

Urediti pa nameravajo tudi javne sanitarije, ki so že dolgo časa zanemarjeni in ne služijo več svojemu namenu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content