spot_img

V Spodnjem Podravju bodo pili boljšo vodo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ptujska županja Nuška Gajšek je skupaj s predstavniki še 18 občin Spodnjega Podravja podpisala pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije za prvi sklop projekta celovite obnove vodovodnega sistema regije. Gre za investicijo v skupno infrastrukturo občin, povezovalne cevovode ter filtre za železo in mangan.

Po dolgih letih usklajevanj, sporov, prekinitev sodelovanja in usklajevanj so na Ptuju končno podpisali pogodbo za Izdelavo projektne dokumentacije.
Skupna pogodbena vrednost z DDV za izvajanje pogodbenih storitev znaša 551.791 EUR, od česar znaša skupna vrednost za dokumentacijo za gradbeno dovoljenje z DDV 312.265 EUR in skupna vrednost za projektno dokumentacijo za izvedbo gradnje z DDV 239.525 EUR.

Investicija »Celovita obnova vodovodnega sistema Spodnje Podravje« se bo izvajala na teritoriju devetnajstih občin Spodnjega Podravja na obstoječem javnem vodovodu.
Tako bodo obnovili več kot 200 kilometrov cevi voda, ter avtomatizacijo vodooskrbnega sistema z regulacijo vozliščnih jaškov, posodobitvijo in nadgradnjo komandnega centra in zamenjavo krmilnikov in komunikacijskih modemov in elektronskih ključavnic z nadzorom na 98 objektih, ter izgradnjo dveh globinskih vodnjakov in izvedba filtrov železa in mangana iz pitne vode na osmih globinskih vodnjakih.

Tako bo 19 občin naredilo pomemben korak k boljši pitni vodi ter tako izboljšalo varnost in zanesljivost oskrbe s pitno vodo, zagotovilo večjo zanesljivost z zdravstveno ustrezno pitno vodo, aktivno zaščitilo vodne vire, izboljšalo tlačne razmere na vodovodnem sistemu, zmanjšalo zdravstveno tveganje pri oskrbi s pitno vodo, zmanjšalo motnje v oskrbi zaradi popravil, zmanjšalo izgube vode in posledično stroške.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:04:58

Spremenjene navade za boljšo hrano

V tokratni rubriki Regionalna preskrba smo raziskovali spremembe potrošniških navad in drugačen njihov odnos do hrane. Nakupovanje hrane je...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img