spot_img

V Selnici ob Dravi bodo junija začeli graditi nov vrtec z 11 oddelki

V zadnjem tednu

Do konca marca bo po napovedih županje dr. Vlaste Krmelj objavljen razpis za izbiro izvajalca gradbenih del. Celotna investicija je ocenjena na skoraj pet milijonov evrov, gradnja pa naj bi se končala avgusta prihodnje leto.

Načrtujejo tudi ureditev središča kraja oz. tržnice

V občini nameravajo začeti tudi dela za ureditev osrednjega trga v Selnici, uredili bodo prostore za tržnico. “Načrtujemo tudi postavitev sončne elektrarne na gasilski dom, prav tako bo letos za nadaljevanje gradnje gasilskega doma namenjenih 100.000 evrov. Nadaljujemo širitev kanalizacije. Zaradi ugodnega vremena smo letos nekaj odsekov cest že asfaltirali, nekaj jih bomo še preko leta,” je povedala županja.

Načrtovani prihodki v letošnjem občinskem proračunu so v višini 4,34 milijona evrov, odhodki pa v višini 5,51 milijona evrov. “Za razliko bomo najeli kredit, ki bo namenjen investiciji v vrtec,” je pojasnila županja.

Lani so uredili pohodno pot za pešce ob glavni cesti skozi Selnico. “Odsek je predstavljal najnevarnejši del magistralne ceste brez pločnika, kjer so bile že prometne nesreče. Pridobili smo tudi gradbeno dovoljenje za vrtec, na kar smo tudi zelo ponosni, saj smo morali v ta namen kupiti več kot 10.000 kvadratnih metrov površin, spremeniti prostorske akte in urediti vso dokumentacijo,” je povedala.

Začetek priprav dokumentacije za gradbeno dovoljenje za novo telovadnico

Kupili so zemljišče za širitev pokopališča in uredili nov žarni zid. Nadaljevali so z urejanjem doma krajanov na Slemenu ter z dograditvijo in obnovo gasilskega doma v Selnici. Ta bo po napovedih končana prihodnje leto in bo stala pol milijona evrov.

Še vedno pa krajani čakajo na pohodno – kolesarsko pot do Maribora po levi strani Drave. Po besedah županje so za ta projekt morali pristopiti k spremembi občinskega prostorskega načrta. “Ker moramo zanj pripraviti celovito presojo vplivov na okolje, bo postopek zaključen sredi leta 2022. Smo pa za izgradnjo že pričeli pripravo tehnične dokumentacije in s pogovori z lastniki zemljišč. To ne bo asfaltirana kolesarska pot, ampak naravna senčna pot, ki bo namenjena sprehajanju in počasnejšemu kolesarjenju ter tudi opazovanju narave ob Dravi,” je povedala Krmeljeva.

Na jesenskih volitvah bo ponovno kandidirala. “Občina ob mojem prihodu ni imela pripravljenih projektov, ki bi jih lahko kar takoj realizirali. Zato smo v teh letih predvsem pripravljali strateške načrte, potrebno dokumentacijo in kupovali zemljišča. Sedaj je potreben še en mandat, da se projekti tudi realizirajo,” je dejala.

V prihodnje bo v občini treba obnoviti državno cesto na Sveti Duh na Ostrem vrhu ter urediti pločnike ob glavni cesti in krožišče za v Ruše. “Pri teh investicijah smo žal odvisni od države,” je povedala županja. Potrebujejo še novo telovadnico ter lokalne kolesarske in pohodne poti. Osrednji trg pa nameravajo zapreti za promet.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel