spot_img

V Rušah sta se predstavili dve obetavni umetnici

V zadnjem tednu

Marec bo v Rušah v znamenju kulture in Janka Glazerja, pesnika, literarnega zgodvinarja, knjižničarja in urednika, na katerega so Rušani še kako ponosni. Ponosni pa so tudi na nov val kulturnih ustvarjalcev in ustvarjalk. Dve sta priložnost, da se še bolje predstavita sokrajanom dobili danes, ko je Zavod Rast Ruše pripravil dogodek ob mednarodnem dnevu žena.

V mesecu marcu v Rušah častijo pesnika Janka Glazerja in slavijo pomen literature. Zavod Rast Ruše je tako danes pripravil prvo v nizu prireditev, ki se bodo v Rušah zvrstile do konca tega meseca.

Priložnost, da predstavita sebe in svoje ustvarjalno delo sta danes dobili dve mladi in zelo obetavni ruški umetnici, avtorica dveh romanov Tjaša Gašparič ter glasbenica Veronika Kašman. Slednja se je v kitaro zaljubila že zelo mlada, to ljubezen pa neguje še danes.
Tjaša Gašparič je mlada avtorica, ki je izdala že dva romana. Kot zelo mlada ustvarjalka je hitro spoznala, da se delo pisateljice ne konča z zadnjo piko zadnjega poglavja. Čeprav mladi, imata obe ustvarjalki za prihodnost visoke cilje. Ob mednarodnem dnevu žena je bila danes sicer v ospredju ženska energija.

Da bi k pisanju spodbudili tudi občane, so v Rušah pripravili literarni natečaj krajše proze ali poezije na temo Glazerjeve pesmi Pomlad. Razstava bo sicer na ogled še do konca tega meseca.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel