Nekdanji vidni član SDS prestopil v mariborski odbor SNS

Samostojni mariborski mestni svetnik Zvone Zinrajh, nekoč viden član mariborske SDS, se je pridružil Slovenski nacionalni stranki (SNS), ki tako oživlja svoj mariborski odbor. V mariborskem mestnem svetu zaenkrat ostaja samostojni svetnik in del koalicije župana Saše Arsenoviča.

Jelinčič pozdravlja vstop Zinrajha v SNS

Predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je na novinarski konferenci v Mariboru izrazil zadovoljstvo, da je Zinrajh pripravljen prevzeti in poživiti mariborski odbor SNS, ki se ob tem širi na primestne občine, Kidričevo in Ptuj. “Verjamem, da bo prijatelj Zinrajh vodil zadevo v pravi smeri,” je dejal Jelinčič.

Na državnozborskih volitvah bodo kandidati SNS v sedmem volilnem okraju predvidoma Melissa Pipenbacher, Martin Horvat in Miranda Osterc Zinrajh, medtem ko Zvone Zinrajh ne bo kandidiral za poslanca. “To so pravi kandidati. Poznajo situacijo v Sloveniji, predvsem pa vedo, v katero smer gre SNS. Nam je v interesu, da Slovenija ostane Slovencem,” je povedal Jelinčič.

Zinrajh je poudaril, da se njegova vloga samostojnega mestnega svetnika z vstopom v stranko SNS ne bo spremenila. Tako stranka kot on bodo po njegovih besedah “še naprej podpirali dobre in za mesto ter državo koristne projekte, ki jih pelje koalicija župana Saše Arsenoviča”.

Zato Zinrajh ostaja član županove koalicije do konca tega mandata, verjame pa v dober rezultat novega odbora SNS v Mariboru na jesenskih lokalnih volitvah in posledičen vstop SNS v mariborski mestni svet.

Kakšna je dosedanja politična pot Zinrajha?

SNS se je nazadnje prebila v mariborski mestni svet na volitvah leta 2010, ko je prejela en sedež. Zasedel ga je Folko Puconja.

Zvonko Zinrajh je bil med leti 2005 in 2008 v času vlade Janeza Janše državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve. Oktobra 2016 je prevzel vodenje mariborske SDS in pred lokalnimi volitvami leta 2018 se ga je omenjalo kot možnega kandidata te stranke za župana Maribora. A je nato mariborska SDS presenetila z odločitvijo, da podpre župansko kandidaturo nekdanjega župana Franca Kanglerja (NLS).

Na omenjenih volitvah je bil Zinrajh izvoljen za mestnega svetnika SDS, a je kmalu zatem odstopil z vrha mariborskega odbora stranke ter maja 2019 zapustil SDS. Od takrat deluje kot samostojni svetnik in del koalicije župana Arsenoviča.

- Oglas - spot_img

Napiši komnetar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:29

Zadnji krog jesenskega dela lige

NK Maribor v nedeljo čaka še zadnji krog jesenskega dela prvenstva. Tekmec bo osmo-uvrščena ekipa Prve lige Telemach Gorica. Ena izmed pomembnejših sprememb v poteku...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Skip to content