spot_img

V neurju več kot 70 intervencij

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Več občin na Štajerskem in Koroškem je v ponedeljek zvečer zajelo neurje. Največ posredovanj gasilcev pa so zabeležili v Mariboru. Po navedbah Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje podrlo večje število dreves, odkrilo več ostrešij objektov in poškodovalo drugo infrastrukturo.

Večino Slovenije vsako poletje prizadenejo močne nevihte, tudi  z udari strel, poletne nevihte pa nas bodo spremljale tudi v prihodnje. Po tem, ko je za gasilci zaradi vremenskih nevšečnosti precej naporna noč, pa vremenoslovci tudi za danes napovedujejo močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra ter točo. Na Gasilski brigadi Maribor ob napovedi neurij dodatno ne bodo, že v naprej vpoklicali gasilcev.

Ob napovedi močnejših neviht je pomembno, da vsak posameznik preventivno naredi nekaj stvari in obvaruje svoje premoženje. Včerajšnje neurje je, ko je povedal naš sogovornik obsegalo več kot 70 intervencij, nekatere so potekale še danes, celotni dan. Ob tem pa spomnil na 2 neurji iz preteklih let, ko so bili gasilci v 4 urah neurja napoteni na več kot 200 intervencij.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img