spot_img

V Mariboru odpirajo prenovljeni Kulturni inkubator

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mladinski kulturni center (MKC) Maribor in Mestna občina Maribor sta danes odprli nov Kulturni inkubator na Koroški cesti 18, ki z razširjenimi prostori prinaša razsežnejše interdisciplinarne, digitalne in medgeneracijske vsebine. V njem bodo razstave, delavnice in druge dejavnosti na stičišču umetnosti, znanosti in tehnologije.

Novi Kulturni inkubator je po navedbah MKC Maribor prostor raznolikih praks ter stičišče povezovanja umetnosti, znanosti, tehnologije in družbe. Med drugim bodo v Kulturnem inkubatorju izvajali brezplačne delavnice za učenje otrok programiranja in robotike. Prav tako bo po napovedih v juniju izdan razpis za uporabo galerijskega prostora.

Ob odprtju so postavili na ogled pregledno razstavo ROBObum, na kateri so predstavili robotsko tekmovanje na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru. Osnovni namen tega tekmovanja je popularizacija robotike, mehatronike, avtomatike in tehnike ter spodbujanje inovativnosti med mladimi.

Vodstvo mestne občine Maribor na čelu z županom Sašom Arsenovičem je ob zaprtju Koroške ulice za motoriziran promet obljubljalo kulturni razcvet tega področja in da bi tako imenovana dnevna soba mesta poleg kapitalistično- tržno usmerjenih produktov, ponujala tudi nekaj neprofitabilnih vsebin. . A teh obljub do danes še niso popolnoma uresničili.

Kulturni inkubator se z obnovo torej širi na sosednje prostore, kjer je v zadnjih letih delovala Galerija K18. Ti prostori so v preteklosti že bili pod njihovim okriljem, leta 2010 pa so jih odstopili nekdanjim uporabnikom Kulturnega centra Pekarna. Te pogodbe so se medtem iztekle, zato so prostore zdaj znova prevzeli, jih temeljito prenovili in namestili vanje razširjene vsebine Kulturnega inkubatorja.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img