spot_img

Mladi raziskovalci za boljši jutri

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Številni osnovnošolci in dijaki mariborskih osnovnih in srednjih šol s svojimi raziskovalnimi nalogami in inovacijskimi predlogi sodelujejo na natečaju Mladi za napredek Maribora; letošnji je bil že 39. po vrsti. Niti epidemija koronavirusa mladih ni ustavila, saj so kljub zahtevnim razmeram, veliko odsotnosti in karanten je oddali več kot 160 raziskovalnih nalog, 48 pa se jih je uvrstilo na državno prvenstvo.

Na 39. natečaju Mladi za napredek Maribora so se mladi občani izredno izkazali.  Navkljub težkim epidemiološkim razmeram, številnih odsotnostih in karanten so oddali 166

raziskovalnih nalog. Med osnovnimi šolami se je po številu točk na prvo mesto uvrstila Osnovna šola Toneta Čufarja, za najuspešnejšo šolo med srednjimi šolami pa je bila razglašena II. gimnazija Maribor.
Srečanje mladih raziskovalcev poteka po dvokrožnem sistemu, kar pomen  da ocenjevalne komisije  najprej preberejo predlagane naloge. Komisijo je prepričalo 48 nalog, ki se je potegovalo za zlato oziroma srebrno priznanje. Na 32 področjih raziskovanja je sodelovalo več kot 150 mentorjev in 277 mladih avtorjev.
Komisije in član i odbora so bili nad delom mladih znova navdušeni, saj so oddane naloge na izredno visokem  niivoju, rešitve mladih pa inovativne in zanimive za širšo javnost. Mladi so tako vnovič upravičili pregovor, da na njih stoji svet in prihodnost mesta.
- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img