spot_img

V Ljudskem vrtu otvorili prostore OFEM

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariborska občina je pod tribunami stadiona Ljudski vrt ob današnjem obisku športnega direktorja Evropskih olimpijskih komitejev Petra Brülla odprla prostore Olimpijskega festivala evropske mladine, ki ga bo štajerska prestolnica gostila junija naslednje leto. Kot je dejal župan Saša Arsenovič, bo dogodek pomemben za mesto in državo.

Vodstvo Mestne občine Maribor je ob prisotnosti državnih in evropskih predstavnikov olimpijskih komitejev otvorilo uradne prostore Olimpijskega festivala evropske mladine, ki ga bo Maribor gostil med 23 in 29 julijem prihodnje leto.

Idejo kandidature za izpeljavo t.i. OFEMA je že pred leti podal podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Tomaž Barada. Ideja je kasneje prerasla v realnost, tako bo Maribor gostil največji športni dogodek v zgodovini občine.

Dogodka se je udeležil športni direktor evropskih olimpijskih komitejev Peter Brull, ki bo do začetka dogodka še večkrat obiskal mesto. Vse v želji po preverbi vseh predpisanih standardov glede organizacije in zahtevane ravni športne infrastrukture.

Mesto bo na področju športne infrastrukture pridobilo veliko, saj se bo za potrebe festivala sanirala Dvorana Tabor in kampus študentskih in dijaških domov na Tyrševi ulici. Za enkrat je pod vprašaj postavljena izgradnja ogrevalne steze, tribune in vseh pripadajočih objektov na atletksem stadionu Poljane. Omenjene naložbe pa bodo pomembna zapuščina tudi po samem festivalu.

Izvedba takšnega športnega dogodka bo torej celotnemu mestu in širši regiji prinesel marsikaj, kljub temu pa je vsaj nekoliko nenavadno, da noben od vpletenih deležnikov ni želel razkriti višine vloženih sredstev. Govora je bilo o 5 milijonih evrov, a če vemo da bo toliko stala le sanacija atletskega stadiona, je popolna finančna konstrukcija bistveno višja.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img