Ustavitev dveh pomembnih investicij

Selnica ob Dravi velja za eno izmed geološko bolj razgibanih občin v Podravski regiji, kar se pozna tudi na pokritosti z optičnim omrežjem. V preteklih letih je bilo območje selniške občine zajeto v državnih projektih zagotavljanja boljših pogojev internetnega omrežja na hribovitih področjih, a večjih premikov za enkrat še ni zaznati.

Županja Vlasta Krmelj, sicer tudi direktorica Energetske agencije za Podravje, je v zvezi s to problematiko izredno kritična.

V preteklem obdobju so imeli tudi velikopotezne načrte s kulturnim biserom, dvorcem Viltuš. Slednjega je nekdanja vlada Janeza Janše že uvrstila v osnutek nacionalnih razvojnih programov. Pa bo tudi aktualna državna oblast sledila načrtom za celovito revitalizacijo tega presežka kulturne dediščine?

Grad, ki je registriran kot spomenik državnega pomena, je v lasti države in upravljanju Občine Selnica ob Dravi. V delovnih skupinah, v katere so vključili tudi predstavnike zavoda za varstvo kulturne dediščine, po besedah županje vseeno nadaljujejo z aktivnostmi, da dvorec v prihodnosti ne bi sameval in propadal.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content