Svetniki z obstrukcijo preprečili sejo

0
466

5. izredne seje občinskega sveta občine Ruše so se udeležili zgolj štirje od 18 svetnikov, kar pomeni, da občinski svet ni bil sklepčen in se seja ni nadaljevala. Ponovni sklic izredne seje je napovedan po prvomajskih praznikih. Na njej pa naj bi svetniki ponovno odločali o obvoznici, pri čemer imajo na voljo tudi izločiti varianto 2 ob železnici.

Ruški občinski svetniki bi morali zasedati na 5. izredni seji občinskega sveta, a do slednje zaradi obstrukcije velike večine večine svetnikov, ni prišlo. Gre za že drugo zaporedno neuspešno sprejemanje OPPN- ja za obvoznico.

Očitki opozicije letijo predvsem glede favoriziranja ene od tras s strani občinske uprave, a ruška županja odgovarja da gre za neutemeljene navedbe.

Težava je namreč v tem, da svetniki ne želijo niti razpravljati o nujnem dokumentu, ki bi predstavljal prvi korak za postopno uresditev prometnih tokov v Rušah. A velik del občisnkega sveta se temu izmika, zakaj je temu tako oz. za kdaj bi projekt končno lahko stekel?

Agonije glede obvoznice kar ni videti konca, županja je namreč napovedala da bo ponovno sklicala izredno sejo občinskega sveta in sicer po prvomajskih praznikih.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here