spot_img

Svetniki o podražitvah niso razpravljali

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariborski mestni svetniki na včerajšnji seji niso glasovali o napovedanem dvigu položnic za pitno vodo, saj so večinsko podprli predlog Liste za pravičnost in razvoj za umik te točke z dnevnega reda. Prav tako so zavrnili predlog za širitev dnevnega reda z novim cenikom prevozov s Pohorsko vzpenjačo, po katerem bi se dvosmerna vožnja za odrasle zvišala s šest na kar 18 evrov.

Poslovanje javnih podjetij sicer kaže dobre rezultate, kar pa glede na rekordno visoke položnice niti ni presenetljivo. Vsa vključena javna podjetja so namreč po besedah direktorja holdinga Andreja Rihterja lani poslovala pozitivno in nad načrtovanimi rezultati, podobno tudi v prvih štirih mesecih letošnjega leta. Holding je preteklo leto zaključil s 100,87 milijona evrov prihodkov in štirimi milijoni evrov dobička pred obdavčitvijo.

Velikopotezni načrti verjetno nikogar v mestu ne motijo, je pa izredno kontradiktorno dejati, da ti silni milijoni evrov ne bodo bremenili občinskega proračuna. Bodo pa polnili zaslužke Holdingu, ki vsaj za enkrat ponuja enak mestni servis za bistveno več finančnih izdatkov občanov.

Pod okrilje holdinga po novem prehajata tudi družbi Mestne nepremičnine, katere poleg Marproma vodi Ranko Šmigoc, na položaj imenovan brez razpisa. Popolnoma enako pa je z direktorjem še enega novega člana hlodnga, gre za družbo ZUM urbanizem, katero vodi dr. Andrej Žižek.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img