Svetnike najbolj zbodel letni program športa in subvencija prevoza pitne vode

0
166

Mariborski mestni svetniki so se na minuli seji seznanili s polletnim poročilom o izvrševanju proračuna ter potrdili rebalans, s katerim so proračun znižali za približno 7,7 milijona evrov, na 181,7 milijona. Potrdili so tudi manjšo spremembo cene odvajanja komunalne odpadne vode, ki pa na položnice ne bo imela vpliva.

Svetniki so obravnavali tudi letni program športa za leto 2023, kljub temu da se predvideva več vlaganja v šport, pa so številni skeptični glede razdeljevanja občinskih sredstev v to področje.

Mestni svet je med drugim potrdil tudi subvencioniranje prevoza pitne vode, a je pri tej točki prišlo do kar burne razprave. Amandmaje, zaradi anomalij v odloku pa je predstavila tudi mestna svetnica iz Liste Franca Kanglerja, Danijela Šerbinek.

Šerbinekova je opozorila tudi na ključno pomanjkljivost znotraj odloka o subvencioniranju prevoza pitne vode na najbolj odročne predel Krajevne skupnosti Bresternica.

Lokalni odločevalci pa so odločili, da bo Mestna občina Maribor prvič imela dva častna občana, to sta postala nekdanja tenisačica Mima Jaušovec in legenda narodno zabavne glasbe Alfi Nipič

 

 

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here