spot_img

Na Schreinerjevem trgu v uporabo predana nova otroška igrala

V zadnjem tednu

V Mestni četrti Tabor je danes potekala otvoritev novih otroških igral. Postavili so jih na Schreinerjevem trgu, ki velja za enega izmed bolj gosto naseljenih predelov mesta. Prav za to pa je lokalno prebivalstvo novo pridobitev toplo pozdravilo.

Projekt je koordinirala služba za mestne četrti in krajevne skupnosti, ki obljublja vzpostavitev še dodatnih devetih igral po ostalih predelih občine.

Otroška igrišča na Taboru so torej pod streho, mestna četrt pa se nadeja tudi nadaljnjega uspešnega sodelovanja z občino. Želijo si namreč celostno urediti prometno strategijo na Taboru, predvsem kar se tiče degradiranih cestnih povezav. Največji izziv pa je sanacija zatečenega stanja v tako imenovani soseski bumerang, kjer se na dolgi rok načrtuje tudi gradnja podzemne garažne hiše.

Projekt, ki bo za taborsko mestno četrt izjemnega pomena bo tudi gradnja novega ZD Magdalena, ki sicer lokacijsko spada v istoimensko mestno četrt, a zaradi neposredne bližine bodo storitve slednjega uporabljali tudi krajani Tabora. Projekt bi se že moral začeti a je zaradi ponovljenega javnega razpisa prišlo do zamude. Naložba je sicer vredna nekaj več kot 10 milijonov evrov in je sofinancirana tudi z naslova ministrstva za zdravje.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Kegljaški klub Lokomotiva proslavil 70- obletnico delovanja

Kegljaški klub Lokomotiva je s slavnostno akademijo, ki je potekala v gasilskem domu v Dogošah, počastila 70 obletnico svojega...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel