Številni ukrepi za lažje in lepše življenje mladih

V občini Lendava je bilo število najstarejših, tako kot v večini slovenskih občin, večje od števila najmlajših: na 100 oseb, starih 0–14 let, je prebivalo 227 oseb, starih 65 let ali več. Podobno kot v večini slovenskih občin so beležili tudi negativen prirast prebivalca, več ljudi pa se je iz občine odselilo kot vanjo priselilo. Tako so se odločili, da ta trend s številnimi ukrepi spremenijo.

Letos bodo prvič subvencionirali tudi stroške potrebščin za vse prvošolce in tako staršem olajšali velike stroške ob vstopu otrok v prvi razred.

Za mlade pa namenjajo tudi enkratno subvencioniranje komunalnega prispevka pri gradnji novih in obnovi ali rekonstrukciji obstoječih stanovanjskih objektov ne glede na način pridobitve zemljišča, na katerem stanovanjski objekt stoji.

Med poletje bodo otrokom omogočili tudi brezplačno kopanje. Dodatno pa jih bodo motivirali tudi z dodatkom za nadpovprečne dosežke.

Mladim pa želijo tudi omogočiti stik s trgom dela. Ker ima gospodarstvo v Lendavi pomembno vlogo želijo spodbuditi vključevanje mladih med delovno aktivno populacijo.

Tako želijo povezati mlade s tamkajšnjimi delodajalci, slednje pa spodbuditi, da najdejo svoje bodoče kadre med lokalnim prebivalstvom.

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content