Gradnja nujnega podvoza pod železnico se znova zamika

V občini Rače-Fram že vrsto let potekajo načrti za izvedbo pomembnega infrastrukturnega projekta – gradnjo podvoza pod železniško progo. Kljub dolgoletnim prizadevanjem in investicijsko naravnani strategiji pa se projekt še vedno ni premaknil naprej, kar je sprožilo nezadovoljstvo lokalnih oblasti in prebivalstva.

Podvoz pod železniško progo bi predstavljal izjemno pomembno infrastrukturno pridobitev, saj trenutno glavna prometna vpadnica v občino poteka preko nivojskega prehoda, kar pogosto povzroča zastoje, predvsem v prometnih konicah.

Kljub zastojem pri projektu gradnje podvoza, pa na občini že razmišljajo o prihodnosti in načrtujejo nadaljnje korake. Ena izmed ključnih investicij, ki jo želijo uresničiti, je gradnja novega nadvoza, ki poteka čez avtocesto in povezuje krajevni skupnosti Rače in Fram.

Za gradnjo krožišča v Framu je bilo s strani države sprva načrtovanih 500 tisoč evrov, a je kasneje ministrstvo za infrastrukturo to odločitev spremenilo. Kdaj pa bo projekt sploh lahko realiziran?

Pomembno je poudariti, da gre v primeru podvoza pod železniško progo za ključno investicijo, ki bi bistveno izboljšala prometno povezanost občine Rače-Fram in okoliških naselij ter prispevala k razvoju regije.

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content