Številne prijave na čakalno listo

Iz Zveze prijateljev mladine Maribor so sporočili, da so vse izmene za letovanje otrok v njihovih počitniških domovih na Pohorju in v Poreču že zapolnjene. V mariborski zvezi prijateljev mladine so letos spremenili način prijave, saj so bile možne samo preko nove spletne aplikacije, ki so jo aktivirali v ponedeljek ob 11. uri. In samo nekaj ur kasneje so dobili že več kot 1600 prijav, kolikor imajo tudi mest v šestih izmenah v Poreču in dveh izmenah na Pohorju.

Z izmenami pričnejo 25. junija, ko bo v Poreč odšla 1.izmena otrok. Šesta, torej zadnja izmena, pa se vrne domov 24. avgusta. Tudi ob desetdnevni izmeni na Pohorju, ki bosta v juliju in avgustu sta že popolnjeni.

Bodo pa vsem, ki želijo letovati in čakati na možnost letovanja na Pohorju ali v Poreču, v primeru odpovedi že prijavljenih otrok omogočili informativno prijavo na čakalno listo.

Zaradi velikega povpraševanja in hitre zasedenosti so se minuli teden veliko ukvarjali z informacijami za tiste, ki jim ni uspelo. Ta teden pa bodo pričeli z obravnavo in nadaljnjimi postopki vseh vlog, ki so bile uspešne.

Vse izmene pa so popolnili tudi s prostovoljci in podpornim osebjem, brez katerih prav tako ne bi zmogli izpeljati letovanj.