spot_img

Številne nove zaposlitve in investicije

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ptujska bolnišnica vstopa v bolj optimistično obdobje. Po dolgih letih izgub, nesoglasij in odpovedih kadra se letos lahko pohvalijo s številnimi novimi pridobitvami. Tudi finančno napovedujejo dobro leto in predvidevajo za dobrih 38 milijonov evrov prihodkov in slabih 40.000 evrov manj odhodkov, tako da bolnišnica planira pozitiven zaključek leta.

Novi svet zavoda ptujske bolnišnice, na čelu katerega je odslej prvi mož urada za demografijo in makolski občinski svetnik SDS Danilo Lončarič, se je minuli teden seznanil z letnim poročilom za leto 2021, ki ga je sicer potrdil že svet zavoda v prejšnji sestavi. Bolnišnica sicer tudi po prvih treh mesecih letos posluje pozitivno, spodbudni pa so tudi podatki o kadrih.

V investicijskem delu uresničenih večino investicij. Poleg tega so morali zaradi epidemije preurejati prostore in nakupiti opremo. Obnovili so tudi rentgenski oddelek, pa tudi za ostale nove programe. Med drugim so posodobili še nekatere ambulante in številnim olajšali pot v Maribor ali v Ljubljano.

Po desetletju truda, preprek, a jasne vizije je Ptuj naposled dobil tudi urgentni center. A delo se za ekipo bolnišnice dr. Jožeta Potrča s položitvijo temeljnega kamna ni zaključilo.

Epidemija covid 19 je povzročila, da se je kirurgija znašla v največjem primežu, saj so zmogli operirati le nujne in onkološke bolnike, ob tem pa je primanjkovalo tudi anestezistov. Tako v kratkem napovedujejo tudi epiduralno anastezijo, ki bi jo zagotavljali 24 ur vse dni v tednu.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img