spot_img

Spodbudni rezultati mariborskega turizma

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V maju je Maribor obiskalo 14.416 turistov (za 267 % več kot v maju 2021), ki so opravili 36.731 prenočitev (za 148 % več kot v maju 2021).

Podatki za marec, april in maj kažejo, da so se v štajerski prestolnici že zelo približali številu prenočitev v omenjenih mesecih v letu 2019. Letos so največ prenočitev ustvarili turisti iz Slovenije, Hrvaške in Nemčije. Od januarja do maja so v primerjavi z letom poprej zabeležili 262 % rast števila prenočitev, v primerjavi s prvimi petimi meseci “predkoronskega” leta 2019 pa je bilo teh manj za okoli 18 %. 

Gibanje števila prenočitev v letih 2022, 2021 in 2019 (vir: Zavod za turizem Maribor)

Za dodaten turistični utrip bo Zavod za turizem Maribor čez poletje priredil 24 vinskih večerov pred Hišo Stare trte na Lentu in deset koncertov v cerkvici sv. Bolfenka na Pohorju. 

V četrtek, 16. junija bo ob 20. uri pred Hišo stare trte potekal drugi iz cikla šestih temtskih vinskih večerov, tokrat vinski večer “Vino in čokolada”. Vsak dan v času Festivala Lent (24. junij do 2. julij 2022) in nato vsak nadaljnji petek bo najstarejša trta sveta stičišče za ljubitelje odličnih štajerskih vin in sproščenega vzdušja ob dobri glasbi. Na čudoviti lokaciji pri Bellevueju na Mariborskem Pohorju pa bo vsako nedeljo do konca avgusta koncert v cerkvici sv. Bolfenka.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img