spot_img

Slovenija se bo znova povezala s petjem

V zadnjem tednu

S petjem se povežemo med seboj in počastimo naše prednike, lastno kulturo, jezik in tradicijo. Projekt Vseslovensko petje s srci povezuje vse generacije, ne glede na status ali kraj bivanja, in bo že peto leto zapored vse Slovence povezoval z glasbo.

Pesem je bogata zakladnica ljudskega izročila, ki je še vedno živa, in posredno, da jo bodoče generacije tudi ohranijo. Tako je nastal projekt vseslovensko petje s srci.
Namen dogodka je povezati vse generacije od najmlajših do najstarejših, obuditi tradicijo, jo vnesti v naše vsakodnevno življenje in nas združiti v skupnem namenu, da se poveselimo.

Kot je poudarila Bečkotova imamo v Sloveniji največ pevskih zborov na kvadratni kilometer na svetu. Smo narod petja in le-to nas druži in povezuje. Pobudnica projekta poudarja, da s petjem ustvarimo prostor miru ter stanje harmonije. Tokrat vabijo k prepevanju 23.aprila med 10 in 11. uro, tokrat pa pojejo doma.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel