spot_img

Slovenci smo slabo pravno pismeni, kdo nam lahko pomaga?

V zadnjem tednu

Spletni portal Pravo za VSE je projekt mladih pravnikov, ki je nastal iz velike želje pomagati ljudem in hkrati pridobivati dragocene izkušnje v praksi. Gre torej za realizacijo vizije, da bi znanje, pridobljeno tekom študija, prenesli še v prakso in s tem pomagali tistim, ki takšno pomoč potrebujejo.

Študentje prava so se že pred formalno ustanovitvijo društva združili svoje moči iz različnih področij, da bi vzpostavili sistem za zagotavljanje pravne pomoči ljudem.

Društvo je s svojimi pravnimi nasveti pomagalo že več kot 10.000 ljudem. Pravni nasveti temeljijo na relevantni zakonodaji, sodni praksi ter stališčih pravne teorije.

Spletno svetovanje je hitro, enostavno, anonimno in brezplačno, v društvu pa se zavedamo tudi pomembnosti klasičnih oblik pravne pomoči. V ta namen se je leta 2016 ustanovila prva ”pravna klinika”.

V društvu se zavedajo pomembnosti ozaveščanja ljudi o uporabi in razumevanju prava, saj je osnovna pravna pismenost Slovencev slaba in pomanjkljiva.

Tako so člani društva dejavni tudi na področju izvedbe pravnih delavnic, izvedbe izobraževanja za študente in diplomante prava, organizacije dobrodelnih dogodkov, pisanja znanstvenih in strokovnih člankov, pa tudi informiranja o pravnih vprašanjih.

Za vse, ki potrebujete pravni nasvet priporočajo ogled njihove spletne strani pravozavse.si ali pa oseben obisk v času uradni ur na izbranih lokacijah. V Mariboru je to v prostorih univerze na Slomškovem trgu.

Ekipa Pravo za vse, ljudem podaja pravne smernice, predstavi osnovne institute prava, njihove pravice in dolžnosti ter jih v določenih primerih napoti tudi na pristojne institucije. A kot poudarjajo njihovo delo o nikakor ne nadomešča odvetnikov ali notarjev, saj svetovanje poteka na elementarni ravni, na podlagi katerega se večinoma ljudje sploh odločijo, da bodo obiskali odvetnika.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel