spot_img

Salame je ocenjeval tudi župan

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V nedeljo so na svoj račun prišli ljubitelji salam. Domači mojstri so namreč na že tretji salamiadi predstavili kar 44 vzorcev salam, katerih kakovost je ocenila stroga strokovna komisija. V naslednjem prispevku vam razkrivamo, katere so najpomembnejše lastnosti dobre domače salame.

Uradno tretja, neuradno pa že 4. salamijada, ki se je udeležujejo domači mojstri iz občin Šentilj, Kungota in Pesnica, je znova dosegla in morda celo presegla pričakovanja. Gre za dogodek, ki vsako leto privabi več sodelujočih in dokazuje, da so v Turističnem društvu Šentilj s to prireditvijo zadeli. Po lanskem letu, ko so ocenjevali 33 vzorcev, jih je bilo letos kar 44.

Z večjim številom vzorcev prihaja tudi večja odgovornost ocenjevalcev. Tokrat so se ocenjevanja lotili še posebej zavzeto, ob strokovnjakih z bogatimi izkušnjami ocenjevanja salam, je okus salam ocenjeval tudi šentiljski župan.

Strokovna komisija je ocenjevala salame v treh kategorijah in sicer v kategorijo klasičnih salam, divjačinskih salam in drugih salam. Najboljše salame so prepričale z okusom, videzom in teksturo salam. In kakšna je skrivnost dobre salame?

In čeprav je šlo za prijetno druženje in precej resno ocenjevanje, ima dogodek tudi širši pomen. Kulinarična ponudba lokalne in doma pridelane hrane je namreč eden izmed temeljev turistične ponudbe treh občin. Tretja salamijada sicer ni postregla le z velikim številom vzorcev, pač pa se je na zaključnem dogodku zbrala tudi velika množica tistih, ki so pripravljene salame želeli poskusiti. Dokaz torej, da si ljudje tovrstnih dogodkov še kako želijo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img