spot_img

Robert Voloder uradno zapušča NK Maribor in se seli v ameriški Kansas City

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ni začel priprav z moštvom, zdaj je dokončno znano, da jih ne bo nadaljeval. Potrjujemo odhod igralca, ki ga nismo imeli na seznamu potnikov v Belek: Robert Voloder zapušča vrste NK Maribor in se seli v ZDA. Ob donosnem prestopu v Sporting Kansas City.

Prišel kot posojen igralec Kölna, odhaja kot uveljavlen mlad branilec

“Prišel je kot posojen igralec, odhaja v zgodbi z razpletom, ki je uspešna za obe strani. Vse posoje med poletnim prestopnim rokom so bile opravljene z namenom, da je Maribor imel realno možnost odkupa. Pri Robiju smo se odločili za odkup, njegove predstave pa so izzvale pozornost tujih oglednikov in pripeljale snubce z različnih strani. Odhaja v MLS, njegov primer dokazuje, da je tudi v tako kratkem času mogoče iz Maribora narediti korak naprej.

Prizadevali smo si, da bi ostal dlje, toda po prejeti ponudbi je želel narediti korak naprej. Nismo ga mogli zadržati, v skupnem seštevku gre za pozitivno zgodbo, saj smo s kretivnostjo, iznadjljivostjo z zelo majhnim vložkom prišli do kakovostnega igralca in finančnega dobička. Kadrovsko pa smo se pravočasno odzvali, pripeljali Maxa Watsona, ki se hitro prilagaja na naše zahteve,” o naslednjem poglavju prestopnega roka športni direktor Marko Šuler.

Robert Voloder je izpisal uspešno, a nekoliko nenavadno zgodbo

V pol leta od posoje iz Kölna v Ljudski vrt do prestopa v MLS. “Res to ni običajna pot nogometaša iz Nemčije in marsikdo se zanjo ne bi odločil. Toda od začetka sem verjel, da je to idealna možnost. Čas, ki sem ga preživel tukaj, je potrdil, da sem se odločil prav. Vsakomur lahko Maribor toplo priporočam, ne glede na starost. Vsak bo tukaj imel pogoje za nogometni razvoj oz. napredek. Klub omogoča, da razviješ in pokažeš svoj potencial, ob tem pa da igraš evropske tekme, kar je seveda tudi zelo mikavno,” je poudaril 20-letni branilec, ki je v jesenskem delu odigral 2160 minut in ob odhodu sporoča, da bo tudi v ZDA pozorno spremljal dogajanja v mestu ob Dravi.

“Takšen je nogomet, zadeve so včasih nepredvidljive. Tukaj sem bil le pol leta, ampak sem zelo hvaležen za ta čas. Doživel sem veliko lepih trenutkov in s pozitivnimi občutki zapuščam Maribor. Zelo sem vesel, da sem se izognil poškodbam in da sem odigral vse tekme razen pokalne. Hvaležen sem, da sem takoj dobil zaupanje trenerjev in mislim, da sem ga upravičil. Verjamem, da bom vsem ostal v prijetnem spominu. Da smo postali jesenski prvaki, je bil super občutek. Šteje pa to, kdo je na vrhu lestvice ob koncu sezone. Prepričan sem, da ima moštvo ogromno igralskega potenciala z veliko individualne kakovosti. Če bodo fantje delali tako zavzeto, kot smo jeseni in bo kemija v slačilnici izvrstna kot doslej, potem je pot do naslova prvaka odprta. Še posebej ob teh navijačih in vzdušju na stadionu, ki je vrhunsko. In upam, da bo od blizu ali od daleč mogoče, da ob koncu sezone skupaj zavpijemo: Maribor, šampion!”

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img