Rekorden obisk hrvaških kampov

Letos so Slovenci v hrvaških kampih dosegli rekordnih tri milijone nočitev, kar predstavlja tristranski porast v primerjavi z lanskim letom, so sporočili iz Hrvaške turistične skupnosti. Najbolj priljubljene destinacije med Slovenci so kampi na Lošinju, v Umagu, Novalji, Medulinu in Vrsarju. Skupno število nočitev v kampih na Hrvaškem je letos doseglo skoraj 21,5 milijona.

Slovenci so letos ustvarili skoraj 30 odstotkov vsega turističnega prometa v kamping segmentu na Hrvaškem, kar jih uvršča na drugo mesto po številu nočitev. Na prvem mestu so Nemci, ki so do sredine avgusta v hrvaških kampih zabeležili pet milijonov nočitev.

Poleg Slovencev in Nemcev postaja kampiranje na Hrvaškem vse bolj priljubljeno tudi med drugimi narodi. Največjo rast števila nočitev so zabeležili Madžari, ki so letos prispevali 19 odstotkov več turistov v kampih. Sledijo Poljaki z devetodstotnim povečanjem ter švicarski in domači gostje s šestodstotnim povečanjem.

Istra ima največ kampov, ki pokrivajo 48 odstotkov kapacitet kampiranja in ustvarjajo 52 odstotkov vseh nočitev v kampih v državi. Priljubljenost kampiranja se povečuje tudi v kontinentalnem delu države, kjer so letos zabeležili triodstotno povečanje števila nočitev v kampih v primerjavi z lanskim letom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content