Rekonstrukcija dotrajane ceste v industrijski coni

V občini Hoče Slivnica želijo še v tem letu začeti projekt, s katerim bodo dosegli dodaten razvoj industrijske cone. Pred dvema letoma so zaključili z izgradnja ceste i11. Po besedah župana Marka Soršaka pa so na občini že pripravili projektno dokumentacijo za nadaljnjo fazo. Z izvedbo te investicije bo zagotovljen boljši pretok prometa znotraj same cone, prav tak pa bodo boljše možnosti za širitev gospodarskih dejavnosti.

Slednje bo razbremenilo eno izmed najbolj prometno obremenjenih cest v občini. V tem primeru se občina nadeja izdatne finančne pomoči Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo. Manjkajoč del sredstev pa bi zagotovili iz občinskega proračuna.

Interesa za odkup oz. najem prostorov v poslovni coni je veliko, kar gre pripisati dejstvu ugodne geografske lege, bližine avtoceste oz. dobre povezave z urbanimi središči in sosednjo Avstrijo. Povpraševanje so poslala uveljavljena podjetja, tudi iz tujine, kar lokalne odločevalce v Hočah navdaja z optimizmom.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Zaradi avgustovskih poplav 173 občin prijavilo za več kot 2,7 milijarde evrov škode

Občine so zaradi avgustovskih poplav prek aplikacije Ajda s skupno več kot 23.500 obrazci prijavile za več kot 2,7 milijarde evrov škode. Podatke je...

Več podobnih novic

Skip to content