spot_img

Razstava rezbarskih del v Kungoti

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Rezbarsko umetniško društvo Kungoški detli že 14-ič pripravlja razstavo rezbarskih in ročnih del. Na razstavi je moč videti različne izdelke več kot 30-ih društev iz celotne Slovenije. Med njimi pa so zagotovo najbolj zanimivi izdelki domačega rezbarskega društva, med katerimi je tudi Cerkev Sv. Andreja v Svečini, Svečinski grad ter Marijina cerkev na Gorci, ki je sestavljena iz 7979 lesenih koščkov. 

V kulturni dvorani Zgornja Kungota so odprli vseslovensko razstavo ročnih del in rezbarstva. Tudi tokrat razstavo pripravljajo člani rezbarsko umetniškega društva Kungoški detli.

Ime društva – Kungoški detli izhaja iz dejstva, da ptica detel kljuva v les. Sicer pa so v društvu izredno aktivni, poleg omenjene razstave, ki tokrat poteka že 14.-ič pa v mesecu juniju pripravljajo dvodnevni rezbarski festival.

Na razstavi je tako moč videti izdelke več kot 30-ih društev iz celotne Slovenije. Vse od čisto posebnih klobukov iz lesa, različnih lončenih izdelkov, torb in natikač, ki so izdelani iz ličkanja koruze, nakita, …

Dušan Knehtl je aktiven član rezbarskega društva, ki rezbari že več kot 15 let. V vsem tem času je izdelal ogromno izdelkov, med njimi pa je najmlajši izdelek, v katerega je vložil zadnje leto dela, to je Marijina cerkev na Gorci. Zanimivost tega dela pa, da je sestavljen iz 7979 koščkov lesa.

Idej za nadaljnja dela vsem članom društva, tako kot našemu sogovorniku ne manjka. Kar pa so ustvarjali zadnja leta pa si bodo lahko obiskovalci pobliže pogledali v prihodnjih dneh.

Gre za edinstveno razstavo v kateri je združenih toliko slovenskih društev iz področja rezbarstva in ročnih del, ki pa bo z leti povezovanja vseh društev zagotovo v prihodnje možna tudi v ostalih slovenskih krajih.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img