Pustne prireditve dosegle vrhunec: barvite dogodivščine po Sloveniji

Pustni čas je že tradicionalno obdobje razposajenosti, kjer se vsako leto po Sloveniji odvijajo številne barvite prireditve. In konec tedna ni nobena izjema, saj bodo širom države doživele vrhunec raznolikega pustnega dogajanja. Od Ljubljane do Kotlj, od Litije do Kopra, pričakujemo pestro paleto karnevalskih zabav, ki bodo zadovoljile prav vsakega ljubitelja pustnih norčij.

Za tiste, ki bodo danes zavili v prestolnico, bo zagotovo prava poslastica Zmajev karneval. Ljubljanski ulični živžav bo preplavil duh igrivosti, kjer se bodo po ulicah in trgih sprehajale barvite maske in plesale raznolike plesne skupine. Zmajev karneval že dolga leta velja za enega izmed vrhuncev pustnega dogajanja v Sloveniji, in tudi letos obljublja nepozaben spektakel.

V Kotljah se že 45. leto zapored pripravljajo na svoj tradicionalni karneval. Ta majhna vasica bo ponovno zaživela v ritmu glasbe, smeha in obilice pustnih šem. Številni domačini in obiskovalci se že nestrpno pripravljajo na barvite maske in zanimive pustne skupine, ki bodo zavzele ulice Kotlj.

V bližini Ljubljane na Igu pripravljajo svoj 24. podkrimski karneval. Ta manjši, a nič manj zabaven dogodek, bo obarvan s tradicionalnimi pustnimi običaji in lokalno kulturo. Če se odločite za obisk, pričakujte pristno doživetje pustne tradicije s pridihom lokalne folklore.

Poleg omenjenih prireditev se bodo pustne povorke odvijale tudi v drugih krajih po Sloveniji. V Litiji, Celju, Lenartu, okolici Jesenic in Lukovici pri Domžalah ter v Kopru bo mogoče uživati v pravem pustnem vzdušju. Še posebej pa se obeta cirkuško obarvana veselica v Kopru, ki bo prinesla še dodatno pestrost in zabavo v karnevalsko dogajanje.

Vrhunec pustnega dogajanja je pred vrati, zato ne zamudite priložnosti za zabavo in druženje ob pustnih norčijah. Ne glede na to, ali se odpravljate v Ljubljano, Kotlje, na Ižanski ali katero drugo destinacijo, pričakujte nepozabne trenutke in obilico smeha na vsakem koraku. Pustna sezona je čas, ko lahko vsi za trenutek postanemo nekdo drug in se prepustimo domišljiji ter veselju.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content