Preventivni programi Centra za krepitev zdravja spet tečejo

0
397

Po dolgih mesecih zaustavljenih preventivnih programov, je Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, znova začel z aktivnostmi. Epidemija je pustila hude posledice na telesnem in duševnem zdravju vsakogar med nami, dolgotrajna prisilna ustavitev številnih preventivnih programov pa je razmere še poslabšala. V Centru za krepitev zdravja se ob tem zavedajo, da jih v prihodnjih tednih in mesecih čaka veliko dela.

Dolgo so v Centru za krepitev zdravja pričakovali dan, ko bodo lahko nadaljevali s svojimi preventivnimi aktivnostmi in delavnicami. V času, ko aktivnosti ni bilo so spoznali, da so jih njihovi uporabniki zelo pogrešali.

V zadnjih dneh tako pogosteje zvonijo telefoni, iščejo se informacije o aktivnostih Centra. Pokazalo se namreč je, da je epidemija pustila hude posledice pri posameznikih, ki so v tem času ostali brez dnevne rutine na katero so bili navajeni. Tudi v trenutnih razmerah, ko epidemija še vedno hromi družbo, je skrb za zdrav življenjski slog ključna pri ohranjanju telesnega in duševnega zdravja.

V Centru za krepitev zdravja so tudi hitro prepoznali potrebo po post-covidni rehabilitaciji. Konec januarja bo tako z aktivnostmi začela že tretja skupina postcovidnih pacientov.Dela strokovnjakom Centra za krepitev zdravja v prihodnjih mesecih zagotovo ne bo zmanjkalo. Davek, ki ga je terjala pandemija namreč ni majhen.

S covidom in ukrepi, ki pridejo z njim, se je povečalo tudi tveganje za debelost. Razmere so bile slabe že pred epidemijo, slednja je problem še poglobila.
V Centru za krepitev zdravja bodo tako ob vseh ostalih aktivnostih tudi v bodoče še naprej opozarjali na pomen aktivnega življenjskega sloga in uravnotežene prehrane.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here