spot_img

Preventivni programi Centra za krepitev zdravja spet tečejo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Po dolgih mesecih zaustavljenih preventivnih programov, je Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, znova začel z aktivnostmi. Epidemija je pustila hude posledice na telesnem in duševnem zdravju vsakogar med nami, dolgotrajna prisilna ustavitev številnih preventivnih programov pa je razmere še poslabšala. V Centru za krepitev zdravja se ob tem zavedajo, da jih v prihodnjih tednih in mesecih čaka veliko dela.

Dolgo so v Centru za krepitev zdravja pričakovali dan, ko bodo lahko nadaljevali s svojimi preventivnimi aktivnostmi in delavnicami. V času, ko aktivnosti ni bilo so spoznali, da so jih njihovi uporabniki zelo pogrešali.

V zadnjih dneh tako pogosteje zvonijo telefoni, iščejo se informacije o aktivnostih Centra. Pokazalo se namreč je, da je epidemija pustila hude posledice pri posameznikih, ki so v tem času ostali brez dnevne rutine na katero so bili navajeni. Tudi v trenutnih razmerah, ko epidemija še vedno hromi družbo, je skrb za zdrav življenjski slog ključna pri ohranjanju telesnega in duševnega zdravja.

V Centru za krepitev zdravja so tudi hitro prepoznali potrebo po post-covidni rehabilitaciji. Konec januarja bo tako z aktivnostmi začela že tretja skupina postcovidnih pacientov.Dela strokovnjakom Centra za krepitev zdravja v prihodnjih mesecih zagotovo ne bo zmanjkalo. Davek, ki ga je terjala pandemija namreč ni majhen.

S covidom in ukrepi, ki pridejo z njim, se je povečalo tudi tveganje za debelost. Razmere so bile slabe že pred epidemijo, slednja je problem še poglobila.
V Centru za krepitev zdravja bodo tako ob vseh ostalih aktivnostih tudi v bodoče še naprej opozarjali na pomen aktivnega življenjskega sloga in uravnotežene prehrane.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img