Poslovna odličnost majhne občine

Ko so se na občini Cerkvenjak pred leti odločili za gradnjo poslovno obrtne cone, so pričakovali, da bodo parcele hitro prodane. A se ni izšlo po načrtih. Kajti svet je leta 2008 zajela velika finančna kriza, ki je sčasoma »udarila« tudi po Sloveniji in prodaja parcel v nastajajoči poslovno-obrtni coni v naselju Brengova se je tako rekoč ustavila. Dobrih deset let je potem trajalo, da je 12 parcel v skupni velikosti treh hektarjev, preostalega pol hektarja je namenjenega za cesto, obračališče, oporne zidove in ostalo komunalno opremo, našlo kupce.

Še več, cona je zasedena 120-odstotno, in če bi imeli na voljo še enkrat več prostora, bi nemudoma tudi vse prodali. Pomembno pa je tudi dejstvo, da podjetja, ki tam ‘domujejo’, nudijo številna nova delovna mesta. Na občini že razmišljamo o možnostih širitve in iščemo rešitve, kako to izpeljati.

Občina, ki ima nekaj več kot 2000 prebivalcev, je nadpovprečno podjetna. Število poslovnih subjektov se giblje okrog 5 odstotkov vse populacije.

Uporabnikom ponujamo prijetno okolje za delovanje ter jim zagotavljamo sodobno infrastrukturo, komunikacijo, učinkovito logistiko, dostop za transport in delovno silo. Podporo poslovni coni zagotavljajo odlične prometne povezave in bližina večjih industrijskih območij. Obenem pa tudi občina s subvencijami spodbuja nastanek podjetij.

Dodatno jim v sodelovanju s štajersko gospodarsko zbornico spodbujajo za nadaljnjo financiranje podjetja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content