Ponovljen razpis za gradnjo plezalnega centra

Občina Slovenska Bistrica je na svoji spletni strani in na portalu javnih naročil objavila ponovljeni razpis za gradnjo plezalnega centra, na prvem razpisu namreč ni izbrala nikogar, saj so izvajalci del podali previsoke ponudbe.

V Slovenski Bistrici je športno plezanje zelo priljubljeno, vse več ljudi se zanj zanima, profesionalni plezalci pa dosegajo vrhunske rezultate. A steno so zaradi obnove športne dvorane morali umakniti. V novi dvorani ni predvidena, zato gradijo nov plezalni center, ki bo nastal v bistriškem športnem parku.

Rok za oddajo javnega naročila za plezalni center je 20. april.

Na prvem razpisu, na katerega se je prijavilo 5 ponudnikov, občina ni izbrala nikogar. Zaradi dviga cen gradbenih del in opreme, se je projekt s prvotno načrtovanih dobrih treh milijonov in 600 tisoč evrov dvignil na nekaj manj kot 5 milijonov. Kot je za spletni portal Bistričan poudaril direktor občinske uprave Branko Žnidar bodo projekt v teh dneh prijavili na razpis Ministrstva za šolstvo, ki bo sredstva namenilo dvema plezalnima centroma v Sloveniji. Soinvestirali bodo 50 % vrednosti in upa, da bodo na razpisu uspešni.