Celjski policisti in kriminalisti so uspešno zaključili obsežno preiskavo, s katero so razbili mrežo preprodajalcev prepovedanih drog. V sklopu preiskave so na območju Celja in Hrvaške prijeli 13 članov kriminalne združbe, kar predstavlja pomemben udarec za organizirani kriminal na tem področju. Med preiskavo so zasegli večjo količino prepovedanih substanc, vključno s heroinom, kokainom, amfetaminom in marihuano, kar potrjuje obseg in resnost delovanja te mreže.

Poleg drog so policisti zasegli tudi gotovino, orožje in opremo za preprodajo drog, kar kaže na profesionalnost in dobro organiziranost kriminalne združbe. Zaseženo orožje dodatno opozarja na nevarnost, ki jo predstavljajo tovrstne kriminalne združbe, ne samo zaradi trgovine z drogami, ampak tudi zaradi potencialnih nasilnih dejanj, povezanih z njihovim delovanjem.

Preiskava je trajala več mesecev in zahtevala tesno sodelovanje med različnimi enotami znotraj policijske uprave ter sodelovanje s hrvaškimi organi pregona. Uspešen zaključek te preiskave ni le pomemben dosežek za celjsko policijsko upravo, ampak tudi za varnost in zdravje lokalne skupnosti, saj je bila odstranitev teh nevarnih substanc z ulic izjemnega pomena.

Po ocenah gre za eno največjih zasegov prepovedanih drog v zadnjih letih na območju celjske policijske uprave. Ta uspeh krepi zaupanje javnosti v delo policije in poudarja pomembnost nenehnega boja proti organiziranemu kriminalu. Celjski policisti in kriminalisti so s to preiskavo dokazali svojo predanost in učinkovitost pri zaščiti skupnosti pred nevarnostmi, ki jih prinaša trgovina s prepovedanimi drogami.