Včeraj zvečer je bila policija v Mariboru obveščena o drznem ropu, ki se je zgodil na bencinskem servisu Petrol na Partizanski cesti. Okrog 20.35 ure je moški, opisan kot visok približno 180 cm, močnejše postave, oblečen v spodnji del sive trenerke in rdečo bundo ter športno kapo, vstopil v prodajni prostor.

Osumljenec, ki je bil opremljen z ostrim predmetom, je takoj zagrozil zaposlenim za prodajnim pultom in zahteval denar. Po izvedenem ropu je moški pobegnil s kraja dogodka in zbežal v smeri Košakov.

Policisti so na kraju zločina zbrali sledi in izjave prič ter takoj začeli s preiskavo. Fotografija moškega v rdeči bundi je bila razdeljena med javnost s pozivom k sodelovanju v primeru prepoznavanja storilca. Obenem so policisti prosili vse morebitne priče, da se oglasijo in pomagajo pri razjasnitvi tega zavržnega dejanja.

Rop bencinskega servisa je pretresel lokalno skupnost, ki je zaskrbljena zaradi povečanja tovrstnih kriminalnih dejanj v mestu. Varnost na javnih mestih, kot so bencinske črpalke, je postala prednostna naloga, saj se občutje varnosti med prebivalci zmanjšuje zaradi pogostih primerov nasilja in kriminala.

Policija še vedno zbira informacije in prosi vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o roparju ali bi ga morda prepoznali na podlagi opisa, naj nemudoma stopijo v stik z njimi. Zavedanje in sodelovanje lokalne skupnosti sta ključnega pomena pri reševanju in preprečevanju takšnih incidentov, ki ogrožajo varnost in blaginjo vseh prebivalcev.