spot_img

Podaljšana življenjska doba odpadkov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Mariboru so danes uradno predali namenu dva kotička za oddajo še delujočih aparatov. Če odslužene in še delujoče aparate predajajo v ponovno uporabo, jim podaljšujejo življenjsko dobo in posledično ustvarjajo manj e-odpadkov, je ob tem izpostavil direktor družbe ZEOS Emil Šehić.

Na zbirnem centru Lahova na Teznem so uredili prav poseben kotiček ponovne uporabe v zaprtem prostoru, ki je namenjen prav takšnim predmetom, ki še niso povsem odslužili svojemu namenu in lahko nekomu drugemu še prinašajo korist. Kotiček ponovne uporabe deluje v sodelovanju z Mestno občino Maribor in družbo Zeos.

V Snagi na področju ravnanja s surovinami želijo aktivno usmerjati k družbi brez odpadkov. Prav tako želijo uporabnike storitev pritegniti v procese ločenega zbiranja še uporabnih surovin, artiklov in s tem k zmanjševanju nastajanja količin odpadkov.

Namen vzpostavitve kotička je zbiranje še ne povsem neuporabnih tehnoloških izdelkov, kot so računalniki, telefoni, glasbila, ure in ostala tehnološka sredstva. Poleg skrbi za okolje je zbiranje le teh pomembno še iz enega drugega vidika.

Pri projektu aktivno sodeluje tudi mariborska občina, kar je potrdila tudi podžupanja Alenka Iskra in ob tem spomnila na dejstvo, da tovrstni kotički v mestu že obstajajo in da jih bo v prihodnje še več.

Dosedanji primeri dobre prakse na drugih lokacijah so pokazali, da je na začetku sicer pilotni projekt pri občanih vzbudil določen interes. Zato bodo vsi vpleteni deležniki stremeli k cilju vzpostavitve čim več tovrstnih kotičkov ponovne uporabe.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img