spot_img

Po treh letih mnogi brez priključkov

V zadnjem tednu

V letu 2019 so se pričele aktivnosti na projektu Rune. Projekt, ki naj bi tudi najbolj ruralnim predelom države zagotovil ultra hitro širokopasovno optično infrastrukturo. A danes, skoraj 3 leta pozneje nekatera področja priključka še nimajo, torej projekt v celoti zamuja.

Ena izmed glavnih težav pri zamudah, ki so na projektu nastale je tudi epidemija covida-19. Prav tako je dobre pol leta nazaj prišlo do menjave na mestu direktorja podjetja Rune Enia.

Ena izmed težav samega projekta je po besedah našega sogovornika tudi ta, da je sam projekt že v osnovi vzpostavil ogromna pričakovanja. Po njegovem mnenju je bila velika težava tudi v komuniciranju, saj je bilo na predstavitvah potencialnim uporabnikom večino stvari predstavljenih, kot da je že vse končano in pripravljeno na uporabo. Realno gledano pa je gradnja skoraj 10.000 kilometrov povezav ogromen zalogaj. Trenutno gre za največjo infrastrukturno investicijo na področju telekomunikacij v Sloveniji.

K projektu izgradnje širokopasovnega interneta so že 3 leta nazaj pristopile tudi nekatere podravske občine. Predvsem tiste manjše, ki imajo precej poselitev tudi na višje ležečih mestih in so določeni občani še vedno brez internetnega priključka. A v marsikateri občini so tako župani kot občani razočarani nad projektom, saj zadeve niso realizirane, tako kot je bilo v osnovi dogovorjeno.

S prihodom novega direktorja na čelo podjetja Rune Enia pa se spreminja tudi sama izvedba projekta v prihodnje.

V zadnjem mesecu je gradnja omrežja do uporabnikov potekala tudi v naselju Jareninski vrh in naselju Flekuš v občini Pesnica, v teku je tudi gradnja v občini Kungota, te dni se med naseljema Zgornja Kungota in Plač gradi trasa omrežja med naselji in trasa omrežja do uporabnikov. Gradnja omrežja teče dalje tudi v občini Šentilj. Trasa omrežja med naselji se gradi ob regionalni cesti od križišča Trate – Selnica ob Muri proti Zgornjem Draženem Vrhu.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel