spot_img

Po dveh letih znova VinoGrad

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V kraju Svečina v občini Kungota so po dveletnem premoru znova lahko izpeljali dogodek VinoGrad. Gre za izpeljanko med vinogradi in Svečinskim gradom, ki tradicionalno v sredini maja gosti najboljše lokalne vinarje. Zaradi epidemije covida-19 sta dve zaporedni srečanji odpadli, zato organizatorje še posebej veseli možnost same izvedbe dogodka, katerega je popestril duo Akustični orgazem.

V Svečini je danes potekal dogodek VinoGrad, gre za izpeljanko vina in svečinskega gradu, ki je gostil številne predstavnike lokalnih vinogradnikov. Gre za območje ugodne geografske lege z bogato zgodovino pridelovanja žlahtne kapljice. Zakaj pa so svečinska vina tako posebna?

Z pridelavo vina se v širšem območju občine Kungota ukvarja predvsem starejša generacija, in tista srednjih let. A veliko vinogradniških družin in društev v poznavanje produkcije in degustacije vpeljuje tudi mlade.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img