spot_img

Po dveh letih prvomajske aktivnosti brez omejitev

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Današnji praznik dela bomo po več kot dveh letih ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 lahko znova obeležili v skladu z dolgoletno dediščino prvomajskih praznovanj, za katera so značilni rdeči nageljni in rdeče zastave kot simbol delavstva, mlaji, prvomajske budnice in proslave. Sindikati ob prazniku pozivajo k obuditvi socialnega dialoga.

Praznik dela je spomin na krvave izgrede v ameriškem Chicagu maja 1886, kjer se je sprožil boj delavcev za uzakonjen osemurni delovnik in druge pravice. Življenje je izgubilo 13 protestnikov in sedem policistov.

Sindikati v Sloveniji ob letošnjem 1. maju še zlasti pozivajo k obuditvi socialnega dialoga, ki ga je po njihovih opozorilih aktualna vlada pod vodstvom Janeza Janše prekinila. Pričakujejo, da bodo z novo vlado lažje vzpostavili kakovosten socialni dialog.

Proslava tudi na Snežnem stadionu

Že v soboto je bila v Ljubljani na Rožniku tradicionalna sindikalna prireditev s kresom in nagovori sindikalistov. Tudi osrednja slovesnost ob prazniku bo v Mariboru danes na na Snežnem stadionu pod Pohorjem.

V predsedniški palači v Ljubljani bo danes dan odprtih vrat. Obiskovalce bo sprejel in nagovoril predsednik republike Borut Pahor, z nagovorom pa se mu bo pridružila generalna sekretarka Sindikata obrti in podjetništva Slovenije Ana Čermelj. Kot običajno bo v počastitev državnega praznika pred palačo med 9. in 21. uro postrojena častna straža Garde Slovenske vojske.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img