Obsežna racija v Podravju

Ptujski policisti so v sodelovanju z drugimi policijskimi postajami in mariborskimi kriminalisti v sredo opravili več hišnih preiskav na območju Ptuja, Maribora in Slovenske Bistrice. Na Ptuju so odkrili prirejen prostor za gojenje konoplje, sadike in posušene rastlinske dele, prostost so odvzeli štirim osebam, so sporočili iz PU Maribor.

Eno osebo bodo policisti privedli pred preiskovalnega sodnika. Trem osebam pa je bilo pridržanje po končanju hišnih preiskav in drugih postopkov odpravljeno. Sumijo jih kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so pojasnili na Policijski upravi Maribor.

Med hišno preiskavo na območju Ptuja so policisti po njihovih navedbah v stanovanjski hiši našli večji prirejen prostor za proizvodnjo prepovedane droge konoplja z 80 sadikami različnih velikosti ter petimi kilogrami posušenih rastlinskih delcev, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo konoplja, so še pojasnili.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content