spot_img

Obisk gradu se bliža številkam pred korono

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Veduto Ptuja si s težavo predstavljamo brez gradu, ki je duša zgodovinskega mesta in neprecenljiva vrednost kulturne dediščine. Po dveh koronskih letih se končno nanj vračajo tudi turisti.

V primerjavi z lanskim letom beležijo izrazito povečan obisk tujcev. Med njimi prednjačijo turisti iz naših sosednjih držav, pa tudi ostali iz drugih celin.

Žal pa se vsi ti obiskovalci ne bodo mogli odžejati v grajski kavarni, ki v to sezono vstopa brez najemnika in ostaja zaprta. Navkljub nizki ceni najema, odziva ni bilo.

Se pa kot vsi kompleksi kulturne dediščine ukvarjajo številnimi nevšečnostmi, za katere konstanto primanjkuje denarja. Ptujski grad obkroža dober kilometer obzidja, ki je močno poškodovano in potrebno celovite sanacije.

A po obnovi dela obzidja, ki se je pred šestimi leti porušilo pod vzhodnim stolpom in zgrmelo v mestni vinograd ter ogrozilo hiše pod gradom v Prešernovi ulici, se kaj dosti ni naredilo. Najbolj poškodovan je južni del obzidja, kjer so največjo razpoko pred časom zavarovali.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img