Mestna občina Maribor, pod vodstvom župana Saše Arsenoviča, je odgovorila na nedavno ponudbo Slovenskega državnega holdinga (SDH) za nakup Mariborske livarne Maribor (MLM). Arsenovič je poudaril, da so posredovali model, ki bi lahko prispeval k ohranitvi delovnih mest v tem pomembnem podjetju za mariborsko regijo. Kljub temu pa podrobnosti predloga za zdaj še niso bile razkrite javnosti.

“Ponudili smo model, ki bi morda lahko pomagal k ohranitvi delovnih mest tukaj,” je povedal župan Arsenovič, hkrati pa ni razkril konkretnih podrobnosti glede tega, kako naj bi ta model deloval. S tem potezal pušča prostor za nadaljnje pogovore in dogovore med občino Maribor in SDH.

Na drugi strani pa so predstavniki Slovenskega državnega holdinga izjavili, da bodo prejeti predlog natančno preučili. To nakazuje na odprto možnost za nadaljnje pogovore med obema stranema in morebiten dogovor glede prihodnosti Mariborske livarne Maribor.

Mariborska livarna Maribor je eno izmed pomembnih podjetij v regiji, zato je pomembno, da se najdejo rešitve, ki bi omogočile njeno stabilnost in dolgoročni razvoj. Morebitni dogovor med Mestno občino Maribor in SDH bi lahko bil korak v pravo smer, zagotavljanje delovnih mest ter ohranjanje pomembnega gospodarskega elementa v mestu Maribor.