Občina je bogatejša za številne kolesarske povezave

0
75

V občini Kidričevo se veselijo novih kolesarskih povezav, ki so jih skupaj še s tremi preostalimi občinami – Majšperk, Hajdino in Ptujem zgradili v okviru projekta gradnja regionalnih kolesarskih povezav za zagotavljanje trajnostne mobilnosti v Spodnjem Podravju.

Skupna vrednost projekta znaša 8,7 milijona evrov, od tega naložbo sofinancirata Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v vrednosti 4,1 milijona evrov in Republika Slovenija v višini nekaj več kot milijone evrov. Lastni deleži sodelujočih občin znašajo 3,6 milijona evrov.

Slavnostna otvoritev te 23,41 kilometrov dolge trase bo jutri. Tako vabijo vse, ki bi želeli traso odkolesariti med prvimi, se lahko zberejo v Majšperku, Kidričevem, na Hajdini ali na Ptuju.

Izgradnja regionalne kolesarske povezave med Mestno občino Ptuj, Občino Hajdina, Kidričevo in Majšperk je ključna za zagotavljanje dnevne mobilnosti med Ptujem kot regijskim središčem z izobraževalnimi, upravnimi, storitvenimi dejavnostmi, z zalednimi gravitacijskimi naselji in sosednjimi občinami, ima pa velik pomen tudi za razvoj turizma.

A kljub zaključku več milijonske investicije bodo v kolesarsko infrastrukturo vlagali tudi v naprej.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here