NK Maribor v Pokalu Pivovarne Union proti Primorju

Nogometaši Maribora se jutri podajajo na gostovanje v Ajdovščino, kjer se bodo v sklopu pokala Pivovarne Union pomerili proti Primorju. Mariborčane sicer po tem čaka izjemno težak razpored v Prvi ligi Telemach. Lahko zato pričakujemo spremenjeno enajsterico vijoličastih?

NK Primorje je po osamosvojitvi Slovenije igralo v drugi slovenski ligi do sezone 1992/93, ko si je klub izboril napredovanje v elitno slovensko ligo. Napredek pa je bilo čutiti tudi v organizacijskem smislu. Na sploh pa gre za klub z bogato zgodovino.

V zadnjih tednih so se v medijih pojavila namigovanja o tem, da trener Ante Šimundža na Aljaža Antolina in Ishaqa Rafia več ne računa. Nekdanji mladi slovenski reprezentant se je bojda Šimundži zameril z prestopom iz Mure v Maribor, ko je slednji bil še trener murskosoboškega prvoligaša. Medtem, ko nigerijski krilni napadalec naj ne bi bil dovolj kakovosten za prihodnost vijoličastega moštva.

Primorje in Maribor sta se sicer v pokalnem tekmovanju srečala že v prejšnji sezoni, ko so bili v Ljudskem vrtu boljši Mariborčani z rezultatom 3-1, podobnega razpleta pa se nadejajo tudi tokrat.