spot_img

NK Maribor predstavil prvo kapitalno okrepitev v napadu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Po razpletu žreba se razpleta tudi kadrovska križanka. Naslednja poteza pomeni zapolnitev vrzeli v konici napada: novinec št. 3 za novo sezono je Roko Baturina, 21-letni hrvaški nogometaš (22. rojstni dan bo praznoval ta ponedeljek), ki smo ga na slovenskih igriščih že spoznali.

V Bravu je igral pred dvema letoma

Izkazal se je, ko je kot posojen igralec iz zagrebškega Dinama v spomladanskem delu sezone 2019/20 v šestnajstih tekmah dosegel osem zadetkov za Bravo in si prislužil prestop v Ferencvaros. Pri madžarskem prvaku je med bojem za mesto v ekipi odigral 26 tekem in zabil 10 golov, bil v jesenskem delu prejšnje sezone posojen k poljskemu prvaku Lechu, zdaj pa začenja nov izziv v vijoličastem.

Športni direktor Marko Šuler o novem napadalcu: “Vemo, kakšna igralca sta zapustila naše vrste po koncu sezone. Marcos Tavares je zaključil svojo nogometno pot, z nami ni več prvega strelca lige, Ognjena Mudrinskega. Glede na klubske cilje in ambicije smo potrebovali nekoga, ki bi pomenil ustrezno rešitev v napadu. Menim, da je Roko Baturina pravi izbor, z njim smo bili v resnih pogovorih za prihod že lani. Gre za fanta, ki je zelo ambiciozen, predvsem pa je izrazil veliko željo, da se nam pridruži. Ko smo navezali stike, zanj ni bilo več pomislekov. Želel si je v Maribor. V slovenskem prostoru Roko že ima za seboj uspešno zgodbo pri Bravu, potem ni dobil ustrezne priložnosti in je lačen novega dokazovanja. Sklenjen je dogovor o posoji, z možnostjo odkupa. Drugače bi si ga težko privoščili, saj sodi v višji cenovni rang, a smo našli rešitev tudi po zaslugi njegove želje. Roko je začel priprave na Madžarskem, je zdrav in verjamem, da smo dobili igralca, ki bo pomenil dodano vrednost.”

Vrhunci nastopov v majici NK Brava:

Robustni napadalec višjega cenovnega ranga

Po sklenitvi dogovora se je Roko Baturina že pridružil novim soigralcem v prekmurski pripravljalni bazi: “Slovenija mi ni neznanka, tukaj sem doživel številne prijetne trenutke. Seveda pomnim tudi tekmo proti Mariboru v majici Brava, užival sem v ozračju Ljudskega vrta in iskreno verjamem, da se bomo v prihodnje večkrat skupaj veselili ter da bom upravičil zaupanje. Vmes sem zamenjal nekaj mest, tudi držav, prihajam z mladostniško energijo, a tudi izkušenejši, kot sem bil pred dvema letoma. Predvsem pa prihajam z velikim motivom, željo po dokazovanju. Vem, kaj Maribor pomeni v nogometni Sloveniji in kaj klub pomeni ljudem v mestu Maribor. Zavedam se, kakšna so pričakovanja. Prišel sem se borit za naslov prvaka in uvrstitev v skupinski del enega izmed evopskih tekmovanj.”

Za igranje v vijoličastem si je napadalec iz Splita, ki je v hrvaških mlajših reprezentančnih selekcijah zbral 29 nastopov, izbral dres s št. 18.

Tik pred vrati je podpis s še eno okrepitvijo

Iz zelo zanesljivih virov smo uspeli izvedeti, da so vijoličasti tik pred podpisom pogodbe s še eno okrepitvijo na ofenzivnem položaju. Več podrobnosti pa bo verjetno znanih že v prihodnjih dneh.

Glede na napovedi športnega direktorja Marka Šulerja, bo Maribor verjetno pripeljal še tretjega centralnega branilca (ta vloga sedaj pripada Luki Uskokoviću). Prav za to igralno mesto se je omenjala vrnitev “izgubljenega sina” Sven Šoštarić Karića, a je vsaj v tem trenutku bolj naklonjen selitvi v enega izmed turških prvoligašev (Konyaspor). 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img