NK Maribor predstavil dolgo pričakovano okrepitev iz Nigerije

Ishaq Kayode Rafiu je prispel. Trajalo je dlje, kot bi si želeli, a se je izšlo po predvidenem načrtu. Po vmesni predstavitvi in registraciji na daljavo smo 21-letnemu Nigerijcu tudi uradno dobrodošlico v Ljudskem vrtu izrekli v torkovem popoldnevu.

Kaj je ob prihodu v Ljudski vrt povedal nigerijski novinec?

“Navdušen sem, da sem tukaj. Zelo dolgo je trajalo, a sem vesel, da sem postal del NK Maribor. Obljubil sem si, da bom storil vse, da bi pokazal, kaj zmorem in pomagal moji ekipi,” je poudaril ob prihodu v vijol’čni dom.

Zaradi urejanja zahtevane papirologije ob prvi selitvi v Evropo se bo pridružil nekoliko pozneje, a v dobrem stanju. “Spoznanje, da bom prvič igral v Evropi, pomeni uresničitev mojih sanj. Med procesom pridobivanja vizuma sem bil aktiven in nisem zamudil nobenega treninga. Zdaj sem tukaj in lahko takoj začnem z delom. Ne bo me treba čakati, lahko se pridružim pri delu najhitreje, kot je mogoče.”

Med čakanjem na prihod ni izgubljal časa. Tako je uvodno fazo spoznavanja z zahtevami, ki ga čakajo, opravil že v Nigeriji. “Ves čas sem spremljal tekme Maribora in spodbujal moštvo. Veliko sem se naučil, saj menim, da je pomembno, da kot igralec že pred prihodom veš, kako igra tvoja ekipa. Da nimaš težav, ko se pridružiš. Tako sem si ogledal precej tekem, na zadnji smo igrali s tremi branilci. Ker je bila tekma v gosteh, smo morali zgostiti sredino in tako priti do želenega rezultata ter zmage z 1:0. Pridobil sem veliko informacij, zame je še težko izgovoriti imena nekaterih soigralcev, a bom sčasoma spoznal vse. Verjamem, da imamo dobro ekipo in bomo to tudi potrdili.”

Nigerijski reprezentant bo prvi trening v Ljudskem vrtu opravil v sredo. Izbral si je dres s št. 31 in vijol’čno zgodbo začenja z velikim motivom. “Rad dosegam zadetke, a tudi prispevam asistence. Ko podaš, ti bo soigralec podal nazaj in to je osnovno pravilo igre. Komaj čakam, da bom prvič igral pred navijači Maribora. To bo poseben trenutek in vem, da bo zame odslej vse drugače.”

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:48

Čas je za zimski počitek

Za številne vrtnarje in vrtičkarje sta pozno poletje in zgodnja jesen čas velike radosti ob uživanju plodov narave. Tako se mnogi veselijo počitka, ki...

Več podobnih novic

Skip to content