NK Maribor lovi dva gola zaostanka proti turškemu velikanu

Nogometaši Maribora in Fenerbahčeja so včeraj opravili uraden trening pred današnjo tekmo 3. kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo. V povratni obračun se Turki podajajo z zajetno prednostjo dveh golov, a v taboru Maribora napovedujejo, da imajo recept za senzacijo pred polnim Ljudskim.

Strokovni štab vijoličastih poudarja, da bo v ofenzivnem delu potrebnega več rizika. Kako pa najti ravnovesje med kompaktno obrambo in učinkovitim napadom?

Fenerbahče je na prvi tekmi pokazal, da je izjemno močan na žogi, predvsem v vezni liniji. Njihova največja prednost pa napadalna linija, kjer imajo na voljo izjemno individualno kvaliteto v Sebastianu Szymanskemu, Dušanu Tadiću in predvsem Edinu Džeku.

Turški predstavnik je v tem dvoboju izrazit favorit, a trener Ismail Kartal opozarja, da bodo svojo kakovost morali potrditi tudi na igrišču. Za Fenerbahče sicer nastopa tudi slovenski reprezentant Miha Zajc, ki bo imel v Mariboru podporo sorodnikov in prijateljev.

Zmagovalca slovensko-turškega dvoboja v zadnjem krogu kvalifikacij čaka boljši iz obračuna med nizozemskim Twentejem in latvijsko Rigo. Nizozemci so prvo tekmo dobili z 2:0.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Zaradi avgustovskih poplav 173 občin prijavilo za več kot 2,7 milijarde evrov škode

Občine so zaradi avgustovskih poplav prek aplikacije Ajda s skupno več kot 23.500 obrazci prijavile za več kot 2,7 milijarde evrov škode. Podatke je...

Več podobnih novic

Skip to content