spot_img

Nepovratna finančna sredstva za izgradnjo MKČN v Kungoti

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Kungota je na svoji spletni strani objavila Javni razpis za sofinanciranje malih komunalnih čistilnih naprav na območju občine Kungota v letu 2022.

Predmet razpisa je dodelitev nepovratnih finančnih sredstev za nakup in vgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav (MKČN) za čiščenje komunalnih odpadnih voda iz enostanovanjskih in večstanovanjskih stavb na območju občine Kungota.

Nepovratna finančna sredstva so namenjena:

– fizičnim osebam s stalnim prebivališčem v občini Kungota, ki so lastnice stanovanjske ali večstanovanjske stavbe.
– sredstev niso upravičene pravne osebe.
– do sredstev so upravičeni vsi objekti, ki se nahajajo na območju, kjer ni javne kanalizacije in kjer ni predvidena javna kanalizacija oz. ki niso v aglomeraciji. Ali se vaš objekt nahaja na območju aglomeracije lahko preverite na spletni strani Atlas okolja  na tej povezavi. V meniju Okolje na desni strani odklukajte  Veljavne aglomeracije, v polje za iskanje vpišite naslov vašega objekta in pritisnite enter. Če se vaš objekt nahaja znotraj območij aglomeracij niste upravičeni do subvencije.
– za prijavo na razpis mora MKČN biti vgrajena in v obratovanju, z izvedenimi prvimi meritvami o ustreznosti čiščenja.

 Višina pomoči znaša 50 % upravičenih stroškov oziroma največ 1.200 EUR za enostanovanjski objekt. V primeru vgradnje ene MKČN za več stanovanjskih objektov oz. za več stanovanjskih objektov, ki so v lasti oziroma solasti različnih upravičencev, znaša višina pomoči do 50 % upravičenih stroškov za vse upravičence skupaj, vendar največ 50% razpoložljivih proračunskih sredstev, namenjenih za subvencijo MKČN. 

Upoštevajo se vsi stroški nakupa, vgradnje in zagona MKČN, ki so nastali od 01.01.2020 naprej, DDV ni upravičen strošek.

Razpis je odprt do porabe sredstev oziroma najkasneje do 30. 09. 2022. V primeru predčasnega zaprtja razpisa bosta datum in ura zaprtja razpisa objavljena na spletni strani Občine. Vloge se bodo odpirale vsak prvi teden v mesecu.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img