Naporen vikend za policiste na smučiščih in gorske reševalce

V soboto so se v slovenskih gorah odvijale reševalne akcije, kar je razvidno iz objave Uprave RS za zaščito in reševanje. Na Dobrči, Mali Mojstrovki in pobočju Tosca so reševalci posredovali, pri čemer je v dveh primerih sodeloval tudi vojaški helikopter.

Ob 1.34 zjutraj se je pohodnik poškodoval pri sestopu z Dobrče v občini Tržič. Gorski reševalci iz Gorske reševalne službe (GRS) Tržič so mu priskočili na pomoč, ga oskrbeli, prenesli do ceste ter ga predali reševalcem nujne medicinske pomoči. Ob 12.17 je planinec na pobočju Male Mojstrovke v občini Kranjska Gora pri sestopu poškodoval nogo. Ob 12.39 pa sta na vzhodni strani pobočja Tosca v občini Bohinj zdrsnila dva planinca in si poškodovala nogi. Vsi so bili pripeljani v splošno bolnišnico Jesenice.

Poškodbe tudi na smučiščih

V soboto so policisti iz Bleda in Kranja obravnavali tri smučarske nesreče, od katerih sta se dve zgodili na smučišču Vogel, ena pa na smučišču Krvavec. V vseh treh primerih so bili smučarji telesno poškodovani, zato so morali posredovati reševalci, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

V soboto dopoldne so policisti iz Bleda obravnavali dve nesreči na smučišču Vogel. V obeh primerih sta med smučanjem padla smučarja iz tujine in utrpela telesne poškodbe. Policisti iz Kranja so v soboto okoli 16. ure prejeli obvestilo o padcu smučarja na smučišču Krvavec, pri čemer se je smučar ob padcu telesno poškodoval. Vsi poškodovani se zdravijo v bolnišnicah.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content