Nogometna zveza Slovenije (NZS) je nedavno sporočila, da bodo vstopnice za slovenske tekme na evropskem prvenstvu 2024 na voljo od 1. decembra. Kljub temu pa se prijava za vstopnice ne bo odprla takoj, ampak šele po današnjem žrebu, ko bo razpored tekem skupinskega dela znan.ž

Postopek prijave za vstopnice bo potekal preko aplikacije Evropske nogometne zveze UEFA, kjer se bodo navijači morali registrirati s svojimi osebnimi podatki. Sistem bo slovenske navijače prepoznal glede na izbiro priljubljene reprezentance, vendar bo razpored tekem slovenske izbrane vrste označen šele po žrebu, ki se bo odvil danes ob 18. uri v Hamburgu.

Slovenija bo sodelovala v žrebu iz tretjega kakovostnega bobna, skupaj z Nizozemsko, Škotsko, Hrvaško, Slovaško in Češko. Po žrebu bo znano, kje in kdaj bodo varovanci selektorja Matjaža Keka odigrali tekme skupinskega dela EP.

Prodaja vstopnic za to fazo tekmovanja bo potekala do 12. decembra, do 12. ure, izključno prek spletne aplikacije UEFA. Pomembno je poudariti, da nakup turističnih aranžmajev, ki bi vključevali vstopnice za tekme EP, ne bo mogoč.

Navijači bodo lahko oddali prošnjo za nakup vstopnic, in v primeru večjega zanimanja od 10.000 vstopnic za posamezno tekmo, bo o možnosti nakupa odločal žreb. Zato je čas oddaje vloge manj pomemben, saj bo žreb določil, kdo bo imel možnost nakupa.

Prosilci za nakup vstopnic bodo po uspešno oddani vlogi obveščeni o žrebu, pogojih ter načinu plačila vstopnic, predvidoma januarja 2024.

Vstopnice za Euro 2024 bodo na voljo v štirih cenovnih kategorijah, začenši od 30 evrov. Posameznik bo lahko kupil največ štiri vstopnice. Postopek registracije bo potekal preko elektronskega naslova, vstopnice pa bodo na voljo izključno v elektronski obliki, vezane na elektronski naslov in osebne podatke kupca.

Vsak kupec bo obveščen o možnostih prenosa vstopnic in splošnih pogojih uporabe preko elektronske pošte. Vstopnice v mobilno aplikacijo bodo poslali približno pet dni pred posamično tekmo, vstop na stadion pa bo mogoč le ob predložitvi vstopnice, osebnega dokumenta in QR kode, ki bo aktivirana tri ure pred začetkom tekme.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj