Danes se je nadaljevalo sojenje Luki Gašpariču, ki mu grozi obtožba poskusa umora nekdanjega dekleta, do katerega naj bi prišlo septembra predlani v mariborskem mestnem parku. Sodni dan je bil zaznamovan z zaslišanji več prič, med njimi izvedenca medicinske stroke Gorazda Koširja ter policista Borisa Pučka, ki je s kolegom naključno prišel na kraj dogodka.

Gorazd Košir, specialist kirurgije, je podrobno opisal stanje oškodovanke po napadu. Oškodovanka je bila ob prihodu reševalnega vozila pri zavesti, vendar ni bilo mogoče vzpostaviti smiselnega stika z njo. Njeno življenje je bilo ogroženo zaradi krvavitev in podhladitve, ki je bila posledica šoka. Košir je razkril, da so našteli več kot 20 ran na glavi, nekatere pa so segale do kosti. Poleg tega so ugotovili več zlomov, ureznin ter odrezan palec na levi roki.

Na vprašanje obrambe glede izgube krvi je Košir pojasnil, da pri relativno enostavnih operativnih posegih oškodovanka ni izgubila veliko krvi, vendar so ji jo morali dodajati že ob prihodu v bolnišnico. Glede vpliva podhladitve na stanje dekleta je dejal, da je bila podhladitev lažje oblike, temperatura pa je znašala okoli 34 stopinj Celzija. Košir pa ni potrdil, da bi katerakoli od posameznih poškodb lahko ogrozila življenje dekleta.

Policist Boris Pučko, eden od prič, je opisal neprijetne okoliščine, ki so ga pripeljale na kraj dogodka. Skupaj s kolegom sta zapuščala policijsko postajo in v parku slišala glasnejšo mladino. Odločila sta se, da se bosta zapeljala skozenj, pri čemer sta opazila mahanje mlajšega para. Opazila sta, da mladenič obračunava z dekletom, kar je storilca prisililo k pobegu.

Policista sta nato našla dekle na tleh, sključeno in klečeče. Kljub temu da ni mogla govoriti, sta jo skušala obdržati pri zavesti do prihoda reševalcev. Pučko je povedal, da sta s kolegom preiskala območje, kjer sta našla torbico, nahrbtnik, šope las in kapljice krvi. Nato sta opazila mladeniča, ki se je počasi približeval kraju zločina. Pri zahtevi po osebnem dokumentu je opazil njegove poškodbe in umazana oblačila, kar je vzbudilo sume, da bi lahko bil osumljeni. Mladeniča je odpeljal k dežurni patrulji in predlagal, da ga pridržijo.

Sojenje se bo nadaljevalo v sredo, ko bodo zaslišane nove priče. Gašparič pa je na začetku sojenja zanikal krivdo.