Na sporedu je Štajerski derbi med Mariborom in Celjem

Štajerski derbi med Mariborom in Celjem bo vrhunec 16. kroga Prve lige Telemach. Kako se bodo grofje odzvali po nedavnem domačem porazu proti Olimpiji? Ali bo Maribor z morebitno zmago še bolj približal vodilni ekipi prvenstva? To sta ključna vprašanja pred prihajajočim nedeljskim obračunom na Ljudskem vrtu.

Vijoličasti vstopajo v dvoboj z zmago za sabo, ki so jo dosegli ob Kamniški Bistrici s preobratom v končnici prvega polčasa in začetku drugega. Marcel Lorber je izenačil z evrogolom tik pred odmorom, medtem ko je Hilal Soudani zadel za vodstvo Maribora kmalu po vrnitvi na domžalsko zelenico. Po porazu v Celju Maribora loči devet točk od vrha lestvice. Kako se bo ta točkovna razlika spremenila po koncu derbija?

Po Aluminiju so se v Celju soočili še z enim porazom in sicer  proti Olimpiji, ki je zmagala po enajstmetrovki Ruija Pedra. Grofje pred gostovanjem na Ljudskem vrtu vodijo s tremi točkami prednosti pred drugo uvrščenim Koperom, medtem ko Olimpija zaostaja pet, Maribor pa devet točk. Kje se skrivajo največje nevarnosti s strani Celjanov?

Z vidika Maribora gre za pomemben preizkus, ki bo resno preveril njihovo kakovost v boju proti nasprotniku, ki velja za enega izmed favoritov za osvojitev naslova državnega prvaka.