spot_img

Na seji tudi o cenah Športnega centra Ruše

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na jutrišnji seji občinskega sveta občine Ruše bo osrednja točka razprave najbrž proračun občine za leto 2022, ki bo jutri v drugi obravnavi. Nedvomno pa bo zanimivo tudi pri točki, ki se dotika nedavnega povišanja cen v Športnem parku Ruše. Razprava o tem ali je povišanje cen upravičeno ali ne, je v preteklih tednih sicer močno razgrela ozračje v Rušah.

Cena ure kopanja v Športnem parku Ruše se je po izračunih Občine Ruše povišala iz 1,1 evra na uro za odraslo osebo na 2,75 evra na uro. Ob tem je Športni park Ruše uvedel tudi celodnevno vstopnico, ki je s ceno 13 evrov na uro dražja tudi o kopanja v pokritih kopališčih Tivoli in Kodeljevo v Ljubljani.

Analize upravičenosti dviga cen ali pojasnila metodologije za izračun novih cen na občini Ruše do ponedeljka niso dobili, prav tako pa Občina Ruše potrebe po tako izrazitem dvigu cen ni zaznala.

Višanja cen po izračunih občine Ruše ne upravičuje niti zvišanje obratovalnih stroškov, saj naj bi se ti povišali zgolj minimalno. Nov cenik Športnega centra Ruše sicer velja od začetka letošnjega leta, celodnevna vstopnica za bazen pa je v Rušah dražja tako od že omenjenih kopališč v Ljubljani, pa tudi od kopanja v celjskem Golovcu, Kranju, Ravnah na Koroškem, Ajdovščini in Kopru.

Točka Problematike novih cenikov javnega zavoda Športni park Ruše je bila sicer na dnevnem redu že na 4. izredni seji konec januarja, a so jo takrat svetniki umaknili z dnevnega reda.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img